1e Goois VO-Schaakkampioenschap groot succes

International School Hilversum winnaar toernooi

Dinsdagmiddag 22 mei werd in de Hilversumse Bibliotheek het eerste Goois Voortgezet Onderwijs Schaakkampioenschap gehouden, een initiatief van het A. Roland Holstcollege, Gooisch Lyceum, de Huizermaat, de St Vitusschool, Bibliotheek Hilversum en de Stichting Hilversum Schaakt.

Maar liefst 32 deelnemers van vijf scholen deden mee aan dit toernooi. De toernooiopzet was zodanig, dat iedereen individueel speelde, maar de resultaten van de beste vier spelers per school meetelden voor het eindklassement. Na vijf rondes was de eindstand daardoor als volgt.

De afvaardiging van de International School Hilversum, met toernooiorganisator Pascal Losekoot.

Naam Score
1 International School Hilversum 14,5
2 Huizermaat 13,0
3 StVitus College 11,5
4 Gooisch Lyceum 10,5
5 A. Roland Holstcollege 10,0

De drie bekers voor de schoolprijs gingen daardoor naar de International School (1e), Huizermaat (2e) en het StVituscollege (3e). Maar nog veel belangrijker dan de bekers, was de sportieve sfeer waarin iedereen op zijn eigen niveau kon meeschaken. Zo waren er redelijk wat spelers voor wie het de eerste ervaring was bij een schaaktoernooi, maar dat was geen beletsel om goede zetten te bedenken.

De Huizermaat had de grootste afvaardiging, met 10 spelers, en ging met de tweede prijs naar huis.

Het Sint Vituscollege had vijf spelers afgevaardigd, en werd derde.

Individuele scores, toptien


Hoewel er geen speler was die alles won, waren er twee ongeslagen: Janu Verdonschot van de International School Hilversum en Max Huijssens van het A. Roland Holstcollege.

Naast de bekers en prijzen voor de hoogst eindigde spelers individueel was er ook een aandenken voor elke deelnemer in de vorm van een schaakkaartspel met daarop de namen en zetten van schaakopeningen.

De organisatie was erg tevreden over het toernooi en kijkt alvast uit naar een volgende editie!
Dank gaat uit naar de deelnemende scholen voor hun inzet bij het promoten van het toernooi en uiteraard naar de Bibliotheek Hilversum.

Goois VO Schaakkampioenschap maakt deel uit van een reeks activiteiten die de Stichting Hilversum Schaakt  samen met de Hilversumse schaakclub HSG organiseert. Zo is op 17 juni het 20e HSG Open Jeugdtoernooi in Pinetum Blijdenstein te Hilversum en aansluitend  op 22 juni tijdens het HSG Open schaaktoernooi de schaakclinic voor basisscholen in hotel Lapershoek in Hilversum. Alle informatie over het VO Schaakkampioenschap en de andere schaakevenementen voor de jeugd is te vinden op www.hsgopen.nl

De strijd op de hoogste borden

 

Foto’s: Pascal Losekoot
Voor het publiceren van foto’s is toestemming gevraagd aan de deelnemers. Heeft u toch bezwaar tegen publicatie van een van deze foto’s? Neem dan contact op met info@hsgopen.nl.