10 jaar HSG Open thema “Damesschaak”: ChessQueens en andere dames op het HSG Open 2015

In het jubileumjaar van het HSG Open (10 jaar) heeft de organisatie Stichting Hilversum Schaakt en HSG  als thema gekozen voor  “Damesschaak“. Dan kunnen de ChessQueens natuurlijk niet ontbreken. Maar daarnaast staan meerdere dames centraal!

De drie ChessQueens IM Tea Lanchava, GM Zhaoqin Peng en WGM Bianca de Jong-Muhren spelen mee in het HSG Open toernooi.

ChessQueens2

zhaoqin01Op zaterdag 13 juni wordt GM en ChessQueen Zhaoqin Peng uitgedaagd door Hilversum op een groot schaakspel bij het Schaakfilfestival bij het Filmtheater voor Hilversum. Meer info.

 

DSC_5373Op zaterdag 20 juni is Nederlands kampioene en ChessQueen Anne Haast toernooicoach op het HSG Open. Zij zal in de analyse ruimte gespeelde partijen analyseren en van advies voorzien. Daar kan uw partij ook tussen zitten!

 

 

 

 

Bij het Schaakfilmfestival op zaterdag 13 juni zal schaaktrainster/schaakcoach Judith van Amerongen vanaf 14:00 uur op het plein een schaakclinic verzorgen en het publiek aansporen om mee te doen.

judith

bekerTijdens het HSG Open is in de B groep een speciale damesprijs te winnen van € 100 voor de best presterende dame, bij minimaal 3 dames in de B-groep.

 

kraaijeveldDe prijsuitreiking van het HSG Open op zondag 21 juni wordt gedaan door mevrouw Kraaijeveld-Wouters, van 1988-1997 burgemeester van Hilversum. Als staatssecretaris in het kabinet van Agt-1 hield ze zich o.a. bezig met de Emancipatienota en met de Europese richtlijn voor gelijke behandeling van mannen en vrouwen. Haar man was jaren trouw lid van HSG.

 

 

 

HSG organiseert op dit moment zeer succesvol een damestraining schaken voor 8 dames uit Hilversum.  Dit vindt plaats onder leiding van trainer / coach Judith van Amerongen. Voor meer informatie, zie de HSG site

dames1

 

Op zondag 28 juni zal Gooi & Eemlander journalist Wim van der Wijk een presentatie verzorgen over damesschaak. Dit voor de toeschouwers en de ouders van het HSG Jeugdtoernooi in het fraaie Pinetum Blijdenstein van Hilversums. De presentatie is om 15:00 uur.

 

Geef een reactie