Dudok Architectuur Wandeling

Zonnestraal, monument van licht en lucht

Bereid je voor zoals Botwinnik en Kasparov altijd deden! Een stevige wandeling om je hoofd fris en leeg te krijgen voor de volgende ronde. Nu in Hilversum inclusief een korte fietstocht.

We gaan dit jaar naar het fantastisch mooie rijksmonument Zonnestraal.

Zonnestraal in Hilversum werd in 1928 geopend als arbeids- en nazorgkolonie voor aan tbc-lijdende diamantbewerkers. Tegenwoordig geldt het complex als icoon van het Nieuwe Bouwen. Het is gelegen in een gevarieerd landschap van bos en heide op de overgang van zand naar veen.

De modernistische architecten Jan Duiker en Bernard Bijvoet realiseerden hun ontwerp met de hulp van Jan Gerko Wiebenga volgens de nieuwste ideeën op het gebied van architectuur, bouwtechniek en zorg. Als monument van licht en lucht en als gebouwd manifest van solidariteit en hoop, is Zonnestraal een monument van wereldklasse.

Deze Dudok Architectuur Wandeling is gratis en toegankelijk voor alle bezoekers, vrienden en deelnemers van het HSG Open.

De wandeling vindt plaats op zaterdag 22 juni onder leiding van een deskundige gids van het Dudok Architectuur Centrum uit Hilversum. We vertrekken om 10:00 uur met de fiets vanaf Lapershoek (er zijn gratis fietsen beschikbaar voor de deelnemers). We zijn op tijd terug voor de derde ronde om 12:30 op zaterdagmiddag, zodat schakers ook mee kunnen.

Maximum aantal deelnemers is 14. Graag van te voren opgeven via info@hsgopen.nl als u wilt deelnemen.

De wandeling wordt georganiseerd door: