Jan Willem van de Griendt winnaar 11de HSG Open

jw1kleinJan Willem van de Griendt is de verrassende winnaar geworden van het HSG Open. Hij scoorde 5 uit 6, evenveel als Hugo ten Hertog, Koen Leenhouts en Thomas Beerdsen. Op grond van weerstandspunten werd Van de Griendt tot toernooiwinnaar uitgeroepen. Het kwartet deelde het prijzengeld, er bleef voor ieder van hen  630 euro over.

In zijn dankwoord sprak de winnaar uit Hilversum (!) van een supertoernooi, dat tot het laatste moment spannend bleef. ,,Belangrijk was dat iedereen ervoor ging en dat er geen salonremises vielen.”

Vaak wordt er in zo’n laatste ronde op zeker gespeeld om geen prijzengeld mis te lopen, maar alle spelers aan de topborden speelden volle bak, op jacht naar de hoofdprijs. Van de Griendt speelde een goed toernooi. Waar nodig verdedigde hij stug, in de slotronde versloeg hij GM Roeland Pruijssers die geen prettige zondag beleefde.  Hij  begon de dag als koploper, maar twee nederlagen wierpen hem ver terug.

Winnaar Van de Griendt woont in Hilversum, letterlijk om de hoek van hotel Lapershoek, zoals hijzelf zei.

Toernooi-directeur Henk Cornelissen was blij met een Hilversumse winnaar, voor het eerst in de geschiedenis van het HSG Open. “Jammer dat hij niet voor HSG speelt, dat is een minpuntje, maar dat is hem vergeven.”

Cornelissen zag terug op een geslaagd toernooi, zonder wanklank en met een recordaantal van 200 deelnemers. Hij deelde mee dat er volgend jaar weer een HSG Open is, nummertje 12. Wederom in Hotel Lapershoek. ,,Als we boven de 200 inschrijvingen uitkomen, gaan we proberen daarvoor een oplossing te vinden”, zei hij.

Er werden niet alleen prijzen uitgedeeld aan de groepswinnaars, er waren ook prijsjes voor de oudste en jongste deelnemer, het ging om boeken beschikbaar gesteld door schaakboekenverzendhuis De Beste Zet, die zondag met een boekenstand aanwezig was.

 

Geef een reactie