Zelfde toernooi, zelfde winnaar

Potje schaken in combinatie met een heerlijk potje bier? Dat kan! Op maandagavond 17 juni 2019 is het 9de Hilversums Schaakkroegtoernooi in Foodhall en Brouwerijcafé MOUT, Marktplein 1 te Hilversum. Het Marktplein ligt op 200 m. afstand van het Centraal Station Hilversum.

Jan Willem van de Griendt doet het weer!

Net als vorig jaar is Jan Willem van de Griendt winnaar geworden van het kroegtoernooi in Mout. Het evenement in het kader van de HSG Open schaakweek trok 32 deelnemers. Daarmee was  de serre, omgeven door een zonovergoten terras op een heerlijke zomeravond, goed gevuld.

Jan Willem, die ook vorig jaar zegevierde, had geduchte concurrentie van IM- en plaatsgenoot Eelke Wiersma die ook wel even wilde warmdraaien voor het HSG Open dat vrijdag begint. Bart Karstens, een oud-winnaar van het kroegtoernooi, was een gevaarlijke outsider. Het onderlinge duel tussen beide Hilversummers eindigde in remise. Dus was het de vraag wie in de slotronden nog schade zou oplopen, anders zou een armageddonvluggertje de beslissing moeten brengen.

Jan Willem versloeg Bart Karstens, maar Eelke kwam niet verder dan remise tegen de schaker uit Utrecht.

Eindstand, derhalve:

  1. Jan Willem van de Griendt 6,5 uit 7
  2. Eelke Wiersma 6 uit 7
  3. Bart Karstens 5,5 uit 7
  4. t/m 6 Ramon Koster, Wim van der Wijk, Youri Gerritse 5 uit 7.

Winnaar van de B-groep werd HSG’er Ion Tanase met 4 uit 7.

Han van Leeuwen, 81 jaar jong, kreeg de aanmoedigingsprijs!

Jan Willem won de fraaie wisselbeker. Prijzen bestonden uit tegoedbonnen, passend bij de aard van het etablissement, brouwerij en foodhall. Cheers!

Het was weer beregezellig in Mout, waar de organisatie vele oude maar ook nieuwe gezichten begroette. De wedstrijdleiding was in goede handen bij Gijs van den Brand. Het volgende kroegtoernooi in Mout is  een maandagavond in januari 2020.  Noteren alvast!

??????????????????????????????? ???????????????????????????????  ???????????????????????????????????? kroegschaak 2013-2.jpg

Gezellig bieren (vanaf 18) is belangrijker dan winnen!