Natte klets

De organisatie van het HSG Open dankt de spelers voor hun geduld en begrip.
Met een uur vertraging is de vijfde ronde inmiddels gestart.
Dit is wat er is gebeurd, voor zover op dit moment na te gaan: om 9 uur werd de organisatie door spelers die al naar de speelzaal waren gekomen, gewaarschuwd dat het lekte op de plek waar de A-groep speelt. De arbiters  en andere medewerkers waren net klaar met het ontbijt.

Goeie genade!

In de speelzaal bleek het inderdaad te druppelen, maar even later kwam het water met bakken uit het plafond. En dat op zondagochtend, een half uur voor het begin van de vijfde ronde. Heel vervelend, voor het hotel, voor de organisatie en uiteraard helemaal voor de spelers. Het had natuurlijk nog veel erger kunnen zijn als het pakweg om 11:00 uur was beginnen te lekken. Dat is ons gelukkig bespaard gebleven.

Er zat niets anders op dan een uur uitstel af te kondigen, en hopen en bidden dat er dan wel gespeeld zou kunnen  worden. Achteraf bleek het te lukken, de borden van de A-groep naar een andere ruimte te verplaatsen. Om 10:30 uur konden de partijen gelukkig beginnen, Deelnemers moeten wel rekening houden met hogere temperaturen. De airco, de vermoedelijke bron van de problemen, werkt voorlopig niet.

De slotronde begint vanmiddag om 15:00 uur, ook de prijsuitreiking zal op een later tijdstip dan gepland plaatsvinden.

Inmiddels is ook met enige vertraging de boekenstand van De Beste Zet opgebouwd.

Eigenlijk was het tijdens het uurtje uitstel best gezellig op het terras, maar vlak voor 10:30 uur kon iedereen weer naar binnen.

Nogmaals, iedereen bedankt voor het begrip!

Wim van der Wijk
www.journalistenschaker.nl

 

 

 

 

Geef een reactie