Op weg naar de eerste schifting

Ruim een uur geleden is in hotel Lapershoek de derde ronde van het HSG Open van start gegaan. Iedereen was op tijd binnen, in een geval was het gelukkig nog net op tijd.

De meeste favorieten zijn vrijdag de eerste twee ronden schadevrij doorgekomen. Dat zal straks na de derde ronde niet meer zo zijn want aan de topborden zitten favorieten/titelhouders reeds tegenover elkaar.

????????????????????????????????????

De Chess Queens zijn goed uit de startblokken gekomen. Anne Haast en Peng wonnen twee keer, maar Tea Lanchava moest een halfje afstaan aan HSG-belofte Guido Wagenvoorde die in de eerste ronde al knap van een sterker geachte Spanjaard had gewonnen. De derde ronde slaat Guido over in verband met een familie-uitje, maar vanavond zal hij weer aanschuiven.

Onder de koplopers na twee ronden heeft zich ook WIM Viktoria Ni geschaard, ze komt uit de Verenigde Staten, maar is geboren in Letland. Gisteravond maakte ze indruk met een overwinning op de sterke Nederlandse meester Stefan Kuipers, die wellicht ten onrechte remise door herhaling van zetten uit de weg ging.

Zie voor de actuele partijen de live-borden, enkele staan al lekker in brand!

 

 

Geef een reactie