Queen’s Gambit Hilversum

Video opening Queen’s Gambit Hilversum, door Soroptimisten Hilversum

Vanwege het enorme succes van de serie The Queen’s Gambit organiseren de Bibliotheek Hilversum, het A. Roland Holst College en de Stichting Hilversum Schaakt in het weekend van 10-11-12 september 2021 Queen’s Gambit Hilversum. Er is een gaaf programma samengesteld en ter promotie van het meiden/ vrouwenschaak en het jeugdschaak. In de serie staat Beth Harmon centraal, in Queen’s Gambit Hilversum staan 2 Nederlandse meiden en schaaktoptalenten centraal: de 15 jarige Eline Roebers (vorig jaar wereldkampioen rapidschaak tot 14 jaar geworden) en de 14-jarige Machteld van Foreest uit de beroemde schaakfamilie.

Eline en Machteld spelen op vrijdag bij het A. Roland Holst College, op zaterdag in de Bibliotheek van Hilversum en op zondag in Fabrique Ludique. Zij spelen diverse partijen gedurende de 3 dagen. Het weekend wordt verder ingevuld met leuke schaakactiviteiten voor dames, jeugd en volwassen en met presentaties en voordrachten o.a. over de geschiedenis van het damesschaak.

Toegang voor alle activiteiten is gratis.

Vanwege corona zijn er nog wel een aantal regels van kracht: 1,5 meter afstand houden blijft nodig en heeft u of uw huisgenoot coronaverschijnselen kom dan niet naar de schaakdriedaagse Queen’s Gambit Hilversum.

Zie hier het Detailprogramma

Livestream vrijdag 10 september 19:00-21:00 uur
Commentaar op de partijen door GM Twan Burg

Hoofdrolspeelsters van het weekend tijdens het HSG Open 2019

Machteld tijdens HSG Open 2019
Eline tijdens HSG Open 2019