Roeland Pruijssers alleen aan de leiding

De Apeldoornse grootmeester – als iemand uit  Apeldoorn grootmeester wordt, blijft hij zijn leven lang een Apeldoornse grootmeester, ook als hij er niet meer woont – Roeland Pruijssers heeft alleen de leiding genomen in het HSG Open. Hij heeft de maximale score van 4 uit 4.

Gisteravond versloeg hij in een goede strategische partij de jeugdige Thomas Beerdsen die langzaam maar zeker werd weggedrukt in het Open Spaans, waarbij zwart loper en paard ruilde tegen witte toren en pion f2, een bekend thema in deze opening.

Veel andere partijen aan de topborden eindigden in remise,, ook het duel tussen Hugo ten Hertog en Jan Willem van de Griendt, waarbij de eerste lange tijd winstkansen leek te hebben.

Peng verloor van Willy Hendriks die in het middenspel twee pionnen buitmaakte en het voordeel verzilverde in het eindspel.

Prujjssers geldt nu als favoriet voor de titel, hoewel er natuurlijk nog helemaal niets is beslist, zijn voorsprong bedraagt slechts een half punt.

Voor HSG was het een goede avond, Jorgen Henseler en  Guido Wagenvoorde wisten beiden hun partij te winnen, waarbij vooral de zege van Guido op een 2200+ speler veel indruk maakte. Hij kan zondagochtend een zware tegenstander verwachten, met een keurige score van 3 uit 4 (met een bye).

 

Geef een reactie