Schaakfilmfestival met ChessQueen Peng en the Dark Horse

?????

Peng

Zaterdag 13 juni vond, als eerste onderdeel van 10 jaar HSG Open, het Schaakfilmfestival plaats bij het Filmtheater Hilversum. Na een frisse ochtendbui, brak in de middag precies op tijd de zon door en werd het een zeer mooie middag. Om 2 uur startte de middag met een schaakclinic door Judith van Amerongen met leuke opgaven voor de jeugd en volwassenen. Een mooie uitdaging op foto 2: welke zet kan wit doen, zonder dat zwart niet mat komt te staan !

?????

?????

Daarna werd 13-voudig Nederlands kampioen Chess Queen Peng uitgedaagd door Hilversum op een groot schaakspel. Het werd een zeer spannende Caro Kann. De wedstrijd trok veel aanloop en het werd gezellig druk bij het Filmtheater. Ondanks alle Hilversumse aanwijzingen lukte het Peng om Hilversum mat te zetten.

?????


 
?????

?????

Daarna gingen we naar binnen waar filmjournalist Harry Peters een presentatie gaf over de rol van schaken in films. Zeer boeiend en vermakelijk.

?????

Daarna de schaakfilm The Dark Horse. The Dark Horse is een rauw en ontroerend Nieuw-Zeelandse drama, geacteerd door Cliff Curtis. Het vertelt het waargebeurde, indrukwekkende levensverhaal van Genesis Potini, die tot zijn dood in 2011 vocht voor de toekomst van achtergestelde kinderen en daarvoor de schaaksport als middel gebruikte. Zeer de moeite waard om een keer te gaan kijken.

Dark Horse 1

Al met al een zeer geslaagde aftrap van 10 jaar HSG Open!!

Zie ook de site van de Chess Queens!

Geef een reactie