So far so good

So far so good

Achter de woorden HSG Open staat dit jaar het cijfer dertien. Dat zou kunnen duiden op ongeluk, maar alles loopt gelukkig op rolletjes. De vijfde ronde in de A-, B- en C-groepen kende zondagochtend een vlekkeloos start.
Dat was vorig jaar wel anders toen het toernooi door een calamiteit werd getroffen: hevige lekkage als gevolg van een defect met de airco, waardoor de zaal moest worden ontruimd en de voorlaatste ronde  uitgesteld. Achteraf bezien mocht de organisatie van geluk spreken dat het toernooi nog doorgang kon vinden. Het zal je maar gebeuren dat je in zo’n situatie van overmacht de spelers naar huis moet sturen, een nachtmerrie voor elke toernooiorganisatie.
Het HSG Open 13 wacht een spannend slot, de eerste beslissingen aan de topborden gaan straks vallen, volg de live-partijen.
Maar er is meer: in de benedenzaal is ook vandaag Pascal Losekoot als toernooicoach actief. Hij bekijkt met de spelers hun  partijen en geeft aanwijzingen om van gemaakte fouten te leren.
Meteen links van de ingang heeft De Beste Zet (zie foto boven) vanochtend een boekenkraam ingericht. Ook hiermee kunnen leergierige schakers hun voordeel  doen.
Het verzoek van de organisatie om na de vijfde ronde de speelzaal te ontruimen heeft een puur logistieke reden. Er is slechts een korte pauze en de organisatie heeft de tijd nodig om de zaal speelklaar te maken voor de slotronde, inclusief de plaatsing van de naambordjes.
Zo snel mogelijk na de laatste ronde volgt de prijsuitreiking. Hiervoor heeft de organisatie wel wat tijd nodig. Om het wachten te veraangenamen zal Friso Nijboer in de speelzaal een partij bespreken, waarbij er vast wel ruimte is voor onderhoudende interactie met het publiek.

Wim van der Wijk

Geef een reactie