Thomas!

Thomas Beerdsen verrassende titel/podiumkandidaat na winst op GM Ikonnikov

Op dit moment is de strijd op de topborden nog in volle gang. Er wordt hevig gevochten. Thomas Beerdsen, een jong Nederlands talent, heeft in een mooie aanvalspartij grootmeester Ikonnikov verslagen, vooraf een van de favorieten voor de titel. De Rus, die voor En Passant in de Nederlandse clubcompetitie speelt, is nu uitgeschakeld voor de toernooiwinst.

Vorig jaar zag ik het slot van de partij tussen Thomas en de sterke Nederlandse GM Sipke Ernst in de vierde ronde van het HSG Open 2014. Ernst won in het verre eindspel (meer dan 100 zetten) en zei na afloop dat hij de partij per se wilde winnen omdat dit weleens de laatste keer zou kunnen zijn dat hij die kans heeft!

Een aardige toespeling op het grote talent van Thomas, die inderdaad een stuk sterker is geworden en zich nu, precies een jaar na zijn nederlaag tegen Ernst, voor de slotronde heeft gemeld als titel/podiumkandidaat!

Update:

Vajda verslaat De Jong; Guliyev – Bok remise. Vajda leidt het klassement na de vijfde ronde  met een half punt voorsprong op in ieder geval Beerdsen, Guliyev en Bok.

Geef een reactie