Thriller bij HSG Jeugdtoernooi

Een beslissings ‘armageddon’ partij tussen de twee sterkste jeugdschakers van het toernooi, veel deelnemers en ouders eromheen, wat een spannende finale! Wisselende kansen op het bord, een onverbiddelijk tikkende klok… Bij zo’n partij die alles moet beslissen is de opzet dat de zwartspeler 4 minuten en de wit speler 5 minuten bedenktijd krijgt, maar, dat de wit speller moet winnen. Bij remise is de zwart speler winnaar. Wouter won de loting en koos moedig voor de witte stukken, maar het was Daniël die aan het langste eind trok.

Lees meer: Thriller bij HSG Jeugdtoernooi

Wat een ontknoping van een schitterend HSG-jeugdtoernooi, al voor de 8ste keer op rij in het prachtige Pinetum Blijdestein en in het totaal de 23ste aflevering. Hoofdprijs was ook deze keer weer een mooie houten pion, gemaakt van het hout van een boom uit het Pinetum. Het was prachtig weer dus er kon buiten geschaakt worden. Op 12 borden werd er fanatiek gestreden. Op basis van leeftijd warden de deelnemers in een A en een B groep verdeeld.

Winnaar van de A groep werd Daniël Nijhuis, gevolgd door Wouter Terlouw en Marnik Woldhuis. De B groep werd gewonnen door Floris Friedel, gevolgd door Frank Terlouw (jawel, het broertje van Wouter) en Evan Los. Bregje Roebers, die lang bovenin meestreed kreeg de prijs voor het beste meisje, en Yesina Lukin won de beker van ‘oploskampioen’, voor het oplossen van de schaakpuzzel.  Arthur Friedel (ja, weer een broertje van…) tenslotte won de aanmoedigingsprijs.

Een mooie middag, schaak op goed niveau, en een gezellige sfeer; we kijken nu al uit naar de volgende editie!