We zijn begonnen!

We zijn begonnen!

Met de eerste zet aan het bord van Jorden van Foreest is het dertiende HSG Open vrijdagmiddag van start gegaan in Hotel Lapershoek in Hilversum. David Gonzalez, algemeen directeur van het hotel, verrichtte de openingshandeling aan het bord van de Groningse grootmeester, die op grond van zijn elorating van 2641 topfavoriet is voor de toernooizege.
Wie hebben we verder allemaal in huis Meer dan tweehonderd deelnemers, man, vrouw, jong, oud, profschakers, ex-profschakers, oud-winnaars en toekomstige winnaars. Plus natuurlijk heel veel amateurschakers.
Ze komen overal vandaan, het merendeel uit Nederland, maar er zijn ook flink wat buitenlandse deelnemers. We zien de volgende nationaliteiten vertegenwoordigd Duitsland, België, Polen, Roemenië, Bulgarije, Azerbeidzjan, Israël, Frankrijk, Rusland, Groot-Brittannië en IJsland. Een bont internationaal gezelschap dus.
En we zien ook de nummer 1 van de wereld aan het werk. Nee, natuurlijk niet Magnus Carlsen, maar de nummer 1 van de wereld van de meisjes onder twaalf jaar. Machteld van Foreest, het supertalent uit  de Groningse schaakfamilie. Ze is nog maar tien lentes jong. Vorig jaar begon ze hier met 0 uit 4. De verwachting is dat ze dit jaar minder lang ´de nul zal houden´.
Partijen zijn op 16 live-borden te volgen, 14 in de A-groep, 2 in de B-groep en 2 in de C-groep.
Enjoy!
Wim van der Wijk