Wie is de beste sch@ker van Hilversum 2021

Online snelschaaktoernooi op donderdag 21 januari vanaf 20:00 uur.

Een schaaktoernooi in een café zit er nu vanwege corona natuurlijk niet in. In plaats hiervan organiseert de Stichting Hilversum Schaakt (SHS) op donderdagavond 21 januari een virtueel kroegtoernooi. Op veilige afstand van elkaar maar wel  dichter bij huis dan naast de deur.

De ‘Beste schaker van Hilversum’, een snelschaaktoernooi dat sinds 2018 jaarlijks in brouwerij/foodhall Mout is gehouden, heet dit jaar daarom  ‘De beste sch@ker van Hilversum’.

De deelnemers strijden dus noodgedwongen online om de titel, waarbij de formule van sportieve gezelligheid die schaken in een café kenmerkt hopelijk  intact blijft.

 De partijen worden gespeeld op het online platform Lichess. Interactie via chat tussen de partijtjes door is voor de deelnemers mogelijk, ook via Zoom waarbij deelnemers elkaar desgewenst ook in beeld kunnen zien. Bij voldoende tijd en animo is er na de titelstrijd zelfs een ‘afterparty’, met bijvoorbeeld het populaire ‘crazyhouse’-schaak.  Schaaktrainer – en de laatste tijd vooral online schaaktrainer – Pascal Losekoot zal alles technisch in goede banen leiden.

Deelname is gratis voor alle (huis)schakers van zestien jaar en ouder die naar speelsterkte worden ingedeeld in een A- en B-groep.

Er worden zes partijen gespeeld van zeven minuten bedenktijd per speler per partij, plus vijf seconden extra voor iedere zet.

Aanmelden gaat in drie stappen:
1. Log in bij Lichess
2. Meld je aan voor het team
https://lichess.org/team/hsg-open-volwassenen
(vervolgens wordt je geaccepteerd, dit kan even duren)
3. Meld je aan voor het juiste toernooi:
Aanmelden A-groep (rating > 1600)
Aanmelden B-groep (rating <= 1600)
(Dit is pas mogelijk nadat je geaccepteerd bent bij het team. Het gaat om de KNSB rating, als je die niet hebt, is een schatting ook goed.)

Zoomlink
De Zoomlink is te vinden op lichess bij de toernooi-informatie. Via deze link zal de opening en prijsuitreiking virtueel worden verricht, en kunnen de deelnemers communiceren. Je kunt ook zonder Zoom meedoen, maar dan mis je wel de Beste sch@ker van Hilversum gezelligheid!